Tal till kvinnan

Talet till kvinnan är en hyllning

Jag tycker om kvinnor.
Det gör jag. I stort sett, alltså. Det finns egentligen bara en sak som jag inte tycker om, och det är…
Ja, nu kanske jag låter väldigt tvärsäker. Det finns säkert många män här ikväll som inte håller med mej. Säkert många kvinnor också – men det får man ta.
”Tycke och smak är olika, sa kärringen la sej i nässelhögen”.
Nej, det jag tänker på är rätt så betydelsefullt. Det är…
… en sak jag tänkt på länge. Det är ju liksom ingenting som plötsligt har kommit, det har fått mogna fram.
”Bättre sent än aldrig, sa pigan kom till kyrkan när gudstjänsten var slut”.

Det är ganska underligt egentligen
När man pratar om kvinnor, och det gör man ju ibland, så kommer man alltid in på denna lilla detalj. Jag tänker då på kvinnans ständiga…
Först ska jag berätta en anekdot. Det var Bernard Shaw, han var på en tillställning. Vid bordet hade han en ung, söt tjej. Dom pratade med varandra ett tag och så frågade han henne. -”Hur gammal är fröken?” Hon svarade -”21” Då skrattade han lite föraktfullt och sa: -”21. Det är väl ingen ålder. Det är ju ett kortspel”. -”Det är skitgubbe också” svarade flickan.
”Jojo – det gäller att passa på, sa gumman hoppa´ kråka i sparrislandet”.
I vilket fall – angående kvinnor. Jag vet inte om det är någon som har tänkt på denna lilla egenhet, det kanske inte är så utbrett. Nä – det som jag har tänkt på och det som jag inte gillar, det är … Gillar och gillar – jag menar – så farligt är det väl egentligen inte.
”Du tål väl skämt, sa bonden slog till drängen med storyxan”.

achat amoxicilline generique achat antihistaminique generique achat debridat generique achat pantoprazole generique achat zyrtec generique

Det finns många olika sorters kvinnor
Man kan ju inte dra alla över en kam. På tal om kam…
”Det smakar ändå karl, sa flickan kysste tuppen”.
Självklart finns det ju kvinnor som inte alls skulle känna igen sej i denna beskrivning. En del andra skulle tycka: Han har rätt! Det är ju det ständiga dilemmat i denna fråga – ”Att svara eller icke svara…”
Jag ska försöka runda av nu och på ett snyggt sätt komma till kärnpunkten.
”Jojo snyggt ska det va´, sa tiggaren vände skjortan avig på julafton”.
Det jag inte tycker om hos kvinnan är hennes ständiga längtan efter… Nu vet jag inte om jag hinner mer. Jag fick bara några minuter på mej… (tittar på klockan).
OK – det jag inte tycker om hos kvinnan är hennes ständiga längtan efter att – dansa.
Jag har nämligen träben.
Tack för mej.

Källa: shsweb.fi

Inte helt rumsren – Tacktal vid bröllop

Min käre bror
Som din äldre bror har jag emellanåt varit ganska orolig för att du skulle få vandra alena genom livet utan nån vid din sida … Nej nu ljuger jag allt. Det har faktiskt aldrig bekymrat mig det minsta faktiskt. Man vet ju att förr eller senare så träffar man ju nån som man kanske till och med gifter sig med. Det är ju bara en tidsfråga.

Men den tiden har alla vi i din omgivning, syskon, föräldrar, släkt och vänner på ett subtilt sätt gjort vad vi kunnat för att få dig så pass rumsren att du går att gifta bort. Jag menar, vilken kvinna vill ha en man som regelmässigt och ogenerat kliar sig i skrevet, duschar varannan vecka, svär högljutt, pruttar offentligt och dessutom skrattar högt åt oljudet?

Jo, faktiskt dom flesta kvinnor enligt en färsk undersökning. Som man ska man tydligen vara lite oborstad för att väcka kvinnors känslor.

Ja, då är det väl ändå så att vi alla får erkänna att vi misslyckats med att göra dig helt rumsren, eftersom du nu faktiskt sitter här med din nyblivna hustru vid in sida och njuter efter den utsökta middagen, det goda vinet och det trevliga sällskapet.

Och härmed vill jag tacka värdfolket och personalen för en utsökt middag. Tack! Men tro nu inte att festen är slut. Den fortsätter med musik, dans, förfriskningar och samma trevliga sällskap till långt in på småtimmarna.

SKÅL !

Ett stort tack till Anders B. från Ekenäs för ditt bidrag!

Billy Crystal

– ”Det var 13 år sedan när jag för första gången värd för Academy Awards, och saker och ting har verkligen förändrats sedan dess. Då var George Bush president, ekonomin gick dåligt, och vi hade precis avslutat ett krig med Irak. Ja, saker och ting har verkligen förändrats.”

– ”It was 13 years ago when I first hosted the Academy Awards, and things sure have changed since then. George Bush was President, the economy was tanking, and we had just finished a war with Iraq. Yeah, things really have changed.”

Sagt av Billy Crystal

Joanne Lipman

– ”Hollywood har sina Oscars. Broadway har sitt Tonys. Och reklam har sitt Clios. Och dess Andys, Addys, Effies och Obies. Och 117 andra diverse utmärkelser. Och de är bara de stora. ”

– ”Hollywood has its Oscars. Television has its Emmys. Broadway has its Tonys. And advertising has its Clios. And its Andys, Addys, Effies and Obies. And 117 other assorted Awards. And those are just the big ones.”

Sagt av Joanne Lipman

Morgan Freeman Best Supporting Actor

– ”[Om Clint Eastwood] Om han anställer dig, så gör han det eftersom han har en god känsla för det han gör. Och han är mycket, mycket stor del av vägen. Han leder den bild du göra båda. Jag älskar den, och jag tror att de flesta av de människor som han arbetar med kärlek det.”

– ”[On Clint Eastwood] If he hires you, he hires you because he feels like you know what to do. And he’s very, very largely out of the way. He directs the picture, you do the acting. I love that, and I think that most of the people that he works with love that.”

Sagt av Morgan Freeman

Pedro Almodovar

– ”Jag passar mycket bra, du vet inte hur mycket, med att vinna Oscar. Det har hänt tidigare med Kvinnor på gränsen till ett nervöst sammanbrott. Jag blir ledsen, särskilt för de människor som omger mig och allmänheten som kan stoppa mig på gatan. Det är en virtuell ansvar.”

– ”I fit very well, you don’t know how much, with winning the Oscar. It happened before with Women on the Verge of a Nervous Breakdown. I get sad, especially for the people who surround me and the public who might stop me on the streets. It is a virtual responsibility.”

Sagt av Pedro Almodovar

Clint Eastwood Best Director

– ”[om sin mor] Hon är här med mig igen ikväll, så vid 96, jag tacka henne för hennes gener. I figure I’m just a kid. I figur jag är bara en unge. I’ve got a lot of stuff to do yet. Jag har en massa saker att göra än.”

– ”[on his mother] She’s here with me again tonight, so at 96, I’m thanking her for her genes. I figure I’m just a kid. I’ve got a lot of stuff to do yet.”

Sagt av Clint Eastwood

Inte enbart tradition

Man firar inte födelsedagar är bara för att det är tradition. Födelsedagar är tillfällen att fira en persons tillväxt, mognad och utveckling. Födelsedagar påminner oss om att livets gåva är de mest värdefulla och viktiga som finns. Här kommer några citat som erbjuder ett nytt perspektiv på födelsedagar och hur dessa skall firas… (hitta några passande citat)