Konsten att hålla roliga tal av Hans Dahlman

att hålla roliga talInnehåll
Vid bröllop, studentskivor, femtioårsfester och en rad andra tillställningar händer det ofta att man behöver hålla tal. Och som alla vet är det inte det lättaste. Även den som gärna säger ett par ord i ett glatt sällskap kan behöva hjälp på traven i olika sammanhang där det inte alltid är självklart vad som går hem.

Vad är roligt att prata om
Och vad får man egentligen skämta om? Vad är lämpligt att säga till män, kvinnor och par? Och går det att bryta isen på en begravning? Lelle Printer ger svar på alla dessa frågor och mer därtill i en bok som är fullproppad med bra tips och roliga verser att låna rim och reson ifrån. Här hittar du, oavsett sammanhang, allt du behöver för att hålla ett riktigt lyckat och roligt tal!

Känd från på håret

Lelle Printer (Hans Dahlman) känner de flesta av oss igen från det populära satirprogrammet På håret. Printers spetsfundiga humor har även fått utrymme i ett flertal böcker genom åren och här får vi ta del av hans formuleringskonst och finurlighet i ett fartfyllt, festligt, folkligt och fnissframkallande föredrag kort och gott kallat: Konsten att hålla roliga tal.

Köp boken här >>

Hålla tal av Magdalena Ribbing

hålla talInnehåll
Det goda talet kan beskrivas i tre ord: vänligt, genomtänkt, kort. Alla som vill kan lära sig hur man framför ett bra tal, det är enkelt. I Hålla tal finns allt du behöver veta om tal för alla tillfällen: middagar, bröllop, familjeevenemang, födelsedagsfester, jubileumskalas och även begravningar.

Kloka råd och tips
Grundligt, roligt och med praktiska talexempel hjälper boken dig att bygga upp de vanligaste sällskapstalen och att framföra dem. I Hålla tal finns utöver kloka råd och listiga knep även förslag till tal, helt eller delvis färdiga med utrymme för personliga varianter. I boken finner du också allt du behöver veta för att vara toast- master eller toastmadame.

Köp boken här >>