Tips och tricks

Använd böcker med ordspråk

Man behöver inte citera ordspråken direkt av men man kan använda själva konceptet i dessa. Det finns många böcker som handlar om ordspråk som man kan låna gratis på biblioteket. Det är särskilt bra att lägga till ett ordspråk i talet när man börjar bli klar, för då vet man vilken röd tråd som finns i talet. Därför är det lättare att hitta ett som passar i talet.

Ta det lugnt med alkoholen

Drick inte för mycket, en talare som druckit för mycket alkohol brukar inte tala bra. Men ett glas innan framförandet kan få vissa personer att lossa de spärrar som gör dem för nervösa för att tala. Så om lite alkohol gör dig till en bättre talare kan det ibland vara positivt.

Konstpauser är bra

Ett vanligt knep för att få publiken mer intresserad så brukar man använda konstpauser i sitt tal. För den som inte vet vad en konstpaus är så kan man närmast beskriva det som att använda utropstecken. En liten paus på några sekunder extra kan vara en extra krydda och kan göra underverk i ett tal. En del personer kan få lite panik bara för att det är helt tyst när man har konstpauser – men vi lovar det är bara någonting bra. För finns det någonting värre än en talare som pratar så fort att ingen hinner tänka efter vad som precis sagt.

Lämna ett svar