Inte helt rumsren – Tacktal vid bröllop

Min käre bror
Som din äldre bror har jag emellanåt varit ganska orolig för att du skulle få vandra alena genom livet utan nån vid din sida … Nej nu ljuger jag allt. Det har faktiskt aldrig bekymrat mig det minsta faktiskt. Man vet ju att förr eller senare så träffar man ju nån som man kanske till och med gifter sig med. Det är ju bara en tidsfråga.

Men den tiden har alla vi i din omgivning, syskon, föräldrar, släkt och vänner på ett subtilt sätt gjort vad vi kunnat för att få dig så pass rumsren att du går att gifta bort. Jag menar, vilken kvinna vill ha en man som regelmässigt och ogenerat kliar sig i skrevet, duschar varannan vecka, svär högljutt, pruttar offentligt och dessutom skrattar högt åt oljudet?

Jo, faktiskt dom flesta kvinnor enligt en färsk undersökning. Som man ska man tydligen vara lite oborstad för att väcka kvinnors känslor.

Ja, då är det väl ändå så att vi alla får erkänna att vi misslyckats med att göra dig helt rumsren, eftersom du nu faktiskt sitter här med din nyblivna hustru vid in sida och njuter efter den utsökta middagen, det goda vinet och det trevliga sällskapet.

Och härmed vill jag tacka värdfolket och personalen för en utsökt middag. Tack! Men tro nu inte att festen är slut. Den fortsätter med musik, dans, förfriskningar och samma trevliga sällskap till långt in på småtimmarna.

SKÅL !

Ett stort tack till Anders B. från Ekenäs för ditt bidrag!

Ta rodret älskling

Detta tal handlar om två makar som precis köpt en ny fiskebåt tillsammans. Det var ständigt mannen som var bakom ratten och styrde båten. En dag blev han var bekymrad över vad som kan hända i en nödsituation. Så en dag ute på sjön sade han till sin hustru, ”Ta rodret älskling, låtsas att jag har en hjärtattack. Du måste få båten säkert till hamnen och docka det.”

Så hon körde båten till hamnen och dockade.

Senare samma kväll, hustrun gick in i vardagsrummet där hennes man tittade på TV. Hon satte sig ner bredvid honom och sade till honom: ”Gå in i köket, älskling. Låtsas att jag har en hjärtattack och ställ fram tallrikar på bordet, laga middag och diska efteråt.”